Ook buurthuis De Driehoek in eigen beheer

21-06-2013 14:23
VAN DE REDACTIE
0 reacties
Laat de tekst voorlezen met ReadSpeaker
VEENENDAAL - Nadat recent de bewoners in de omgeving van SamSam dit buurthuis zelf in beheer zijn gaan nemen, zijn het nu de buurtbewoners van De Driehoek die dit voorbeeld volgen. Er is wel een verschil: SamSam is een vereniging en het beheer van De Driehoek is in handen van een stichting.

Het gebouw De Driehoek aan het Zuiderkruis moet geheel worden opgeknapt en dat gaat de stichting zelf doen. Daarvoor heeft het college 20.000 euro beschikbaar gesteld. ,,Als het van de inwoners zelf komt, is het prima”, zegt wethouder Hans Bouwmeester.

Aan de stichting wordt een eenmalige subsidie van 10.715 euro verleend voor de exploitatiekosten van buurtactiviteiten in de wijk Dragonder-Zuid voor de laatste vier maanden van het jaar. Voor de welzijnsactiviteiten wordt immers een aanbesteding in gang gezet, die januari 2014 van kracht wordt. Daarom ook is er een voorwaarde gesteld aan een eenmalige subsidie voor de opstart- en inventariskosten van 14.743 euro. De inventaris dient begin 2014 te worden overgedragen aan de nieuwe welzijnsorganisatie.
SqlXml execution failed. ORA-00936: missing expression
  • Agenda